IK BEN hier! - met Liefde én Kracht

Het verlangen van God is onveranderd door de eeuwen heen. Ook in deze tijd wil God zichtbaar en benaderbaar zijn. Het is het verlangen van onze Vader om zijn trouw en liefde te laten zien aan jou in het leven van alledag. In een tijd als deze, in jouw situatie, daar waar je doorheen gaat, of waar je misschien tegenop ziet.

God de Vader maakt zich bekend als JHWH; ‘IK BEN’ (Exodus 3). God zegt daarmee tegen ons: Ik zal altijd zijn zoals ik zeg dat ik ben. Ik kan niet anders. En in Jesaja‬ ‭52 vertelt God dat Zijn volk (kinderen van God, jij en ik) zullen ontdekken wat Zijn naam betekent. "Ze zullen weten dat Ik het ben die het zeg: 'Kijk, IK BEN.'" 

IK BEN hier!

Diensten en preken in deze serie terugkijken

 

Ook Jezus gebruikt vaak de verwijzing naar wie zijn Vader is, juist door die naam van God (‘IK BEN’) te gebruiken. Jezus zelf zei onder andere: ‘IK BEN de opstanding en het leven. Iedereen die in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij al gestorven is.’ (Johannes 11). ‘IK BEN de weg en de waarheid en het leven, door Mij kun je bij de Vader komen.’ (Johannes‬ ‭14), ‘IK BEN het licht voor de mensen. Iemand die Mij volgt, hoeft nooit meer in het donker te leven. Hij zal wandelen in het licht dat leven geeft.’ (Johannes 8), ‘IK BEN dat echte brood dat levend maakt.’ (Johannes ‭6) en ‘IK BEN alle dagen met jullie tot het eind van de wereld’ (Matheus 28). 

God is nog steeds dezelfde, Zijn verlangen om mensen te redden is niet veranderd. Om er te zijn voor jou en mij, richting te geven, licht te zijn in de duisternis, voorziener te zijn en met je op te lopen alle dagen van je leven. 

Jezus leert ons dat God zich laat kennen als Vader. Dat Hij is wie hij is. Dat hij alleen dat kan én wil doen wat Hij zegt en belooft. Dat Hij er zal zijn, in het/dit moment. Ook vandaag de dag, in deze periode, in het leven nu. Waar je ook bent, waar je ook staat, wat je ook meemaakt, God is hier, dat is wat Hij belooft. Voor jou. 

in jouw leven, 
in je situatie, 
in je gedachten, 
in je gezin,  
in je huis,  
in je straat, 
je werk, school, 
je @home, tribe, 
de kerk, 
Zeewolde. 

 

IK BEN hier, met liefde en kracht. Dat is waar God ons komend jaar in wil bemoedigen en waar we samen bij stil mogen staan. Zijn belofte staat vast. IK BEN hier, voor jou.  
 


Series binnen het jaarthema: