Gemeentezorg

In de EGZ willen we graag naar elkaar omzien. De eerste verantwoordelijkheid daarvoor ligt binnen onze huisgroepen: de @homes. Maar soms is er meer hulp nodig. Gemeentezorg EGZ kijkt dan naar de hulpvraag, zet passende begeleiding in of verwijst door naar de professionele zorg.

Binnen de EGZ kun je op verschillende plaatsen met je zorgen en hulpvragen terecht:

Pastoraat

Het pastoraat is erop gericht om mensen te helpen tot een zelfstandig en verbonden leven te komen. Lukt het een tijdje niet alleen? Heb je problemen, zorgen of obstakels in je leven? Bij het pastoraat kun je terecht voor een luisterend oor en om samen een weg te zoeken achter Jezus aan.

Gebed & Profetie

Wil je na een samenkomst verder praten of iemand voor je laten bidden? Dan kun je terecht bij het gebedsteam in de gebedsruimte. Ben je op zoek naar antwoorden of naar een bemoediging? Ons profetisch team staat iedere 3e zondag van de maand na de samenkomst voor je klaar achter in het gebouw.

Lees meer over Gebed & Profetie in de EGZ

Voor JOU! Kinder- en jeugdpastoraat

Het kinder- en jeugdpastoraat van de EGZ wil er zijn voor alle kinderen en jongeren in de gemeente. Zij bieden een luisterend oor en gebed, maar trekken ook graag een tijdje op met kinderen of tieners die dat nodig hebben.

Celebrate Recovery (CR)

Celebrate Recovery is een uniek Bijbels herstelprogramma voor iedereen die op bepaalde gebieden van het leven herstel nodig heeft.

Lees meer over CR