Ik ben Nieuw

Ik ben nieuw hier...wat nu?

Ben je nieuw bij de EGZ? Dan hopen we dat je je snel thuis voelt. Of je nu voor de eerste keer op bezoek komt of al wat langer onze samenkomsten bezoekt: We zijn blij dat je er bent!

Als je ergens nieuw bent, is het logisch dat je vragen hebt of meer wilt weten over wat er bijvoorbeeld op zondagochtend allemaal gebeurt. We maken je daarom graag alvast een beetje wegwijs, door je iets meer te vertellen over onze samenkomst op zondag.

Snel wegwijs

Bij iedere samenkomst staat het welkomstteam bij de deur om je te verwelkomen. Eenmaal binnen maakt het welkomstteam je graag wegwijs in onze kerk. Je kunt bij hen terecht met al je vragen of om een praatje te maken.

De dienst

Als EGZ hebben we geen programmaboekje van de dienst (liturgie), maar bepaalde onderdelen komen bijna elke samenkomst aan de orde. Alle onderdelen dragen bij aan één doel: samen God ontmoeten:

Welkom

We heten elkaar en gasten welkom, openen de dienst met gebed en we doen mededelingen over het wel en wee van de gemeente.

Zingen

We houden van zingen! We noemen dat 'aanbidding', omdat we met wat we zingen God willen eren.

Toespraak

Een spreker deelt een boodschap uit de Bijbel (preek). Zo leren we God beter kennen en ontdekken we wat Zijn plan voor ons leven is.

Collecte

We geloven dat we heel veel krijgen van God. Dat noemen we zegen. Daarom geven we zelf ook graag. Tijdens de collecte - ook wel 'offer' genoemd - mag je geld geven.

Gebed

Gebed werkt! Daarom is er vaak tijdens en na de dienst gelegenheid om voor je te laten bidden.

Tijd voor koffie

Na de dienst drinken we koffie met elkaar. Daar ben je van harte voor uitgenodigd. Komen er tijdens de dienst allerlei vragen bij je boven? Dan kun je die nu aan iemand van het gastenteam stellen.

 

Meer weten? Lees dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.