IK BEN NIEUW

Ben je nieuw bij de EGZ? Dan hopen we dat je je snel thuis voelt. Of je nu voor de eerste keer op bezoek komt of al wat langer onze samenkomsten bezoekt: We zijn blij dat je er bent!

Als je ergens nieuw bent, is het logisch dat je vragen hebt of meer wilt weten over wat er bijvoorbeeld op zondagochtend allemaal gebeurt. We maken je daarom graag alvast een beetje wegwijs, door je iets meer te vertellen over onze samenkomst op zondag.

Van harte welkom!
Bij iedere samenkomst staat het welkomstteam bij de deur om je te verwelkomen. Eenmaal binnen maakt het welkomstteam je graag wegwijs in onze kerk. Je kunt bij hen terecht met al je vragen of om een praatje te maken.
De kinderen in de EGZ komen elke zondag bij elkaar en volgen een eigen programma. Dat doen ze in hun eigen ruimte met hun eigen groep. De kinderen starten in de grote zaal en gaan na de eerste twee aanbiddingnummers naar hun eigen ruimte. Lees hier verder over de kinderkerk.

Onze diensten
Wij hebben geen programmaboekje van de dienst (liturgie), maar bepaalde onderdelen komen bijna elke samenkomst aan de orde. Alle onderdelen dragen bij aan één doel: samen God ontmoeten!
Welkom        We heten elkaar en gasten welkom, openen de dienst met gebed en we doen mededelingen.
Zingen          We houden van zingen! We noemen dat 'aanbidding', omdat we met wat we zingen God willen eren.
Toespraak     Een spreker deelt een boodschap uit de Bijbel (preek). Zo leren we God beter kennen en ontdekken we wat Zijn plan voor ons leven is.
Collecte        We geloven dat we heel veel krijgen van God. Dat noemen we zegen. Daarom geven we zelf ook graag. Tijdens de collecte - ook wel 'offer' genoemd - mag je geld geven.
Gebed           Gebed werkt! Daarom is er vaak tijdens en na de dienst gelegenheid om voor je te laten bidden.

Tijd voor koffie
Na de dienst drinken we koffie en ontmoeten we elkaar. Daar ben je van harte voor uitgenodigd! Komen er tijdens de dienst allerlei vragen bij je boven? Dan kun je die nu aan iemand van het gastenteam stellen. Meer weten? Neem contact met ons op via info(at)evangelischegemeente.nl

Op de hoogte blijven
Onze vrienden en familie houden we wekelijks op de hoogte door middel van onze nieuwsbrief. Ook om onze diensten via de livestream te kunnen bekijken wordt de link via de nieuwsbrief verstuurd. Om ook de nieuwsbrief te ontvangen kun je je hier aanmelden als vriend van de EGZ!

Welkomcursus
Ben je enthousiast over de gemeente en wil je je graag aansluiten? Dan hebben we speciaal voor jou een "cursus" van 3 zondagavonden waarvoor je van harte bent uitgenodigd. Tijdens deze avonden zul je, naast het kennis maken met (nieuwe) gemeenteleden en (een deel van) het leidinggevend team, meer te weten komen over de EGZ. We vertellen je graag waar we voor staan en wat je van ons kunt verwachten. Zo leer je de gemeente én nieuwe mensen kennen en ontdek je waar je terecht komt wanneer je je aansluit!
De cursus wordt in het voor - en najaar georganiseerd. De avonden starten om 20.00 uur en we proberen om 21.30 uur af te sluiten. De cursus zal plaatsvinden in het EGZ-gebouw. Wil je meedoen, geef je dan op via info(at)evangelischegemeente.nl