Huwelijk & Relatie

Wij geloven in het huwelijk zoals God er over spreekt in de Bijbel. Wij geloven dat God de bedenker is van het huwelijk.

De Bijbel vertelt ons dat het liefdesverbond van het huwelijk tussen man en vrouw een hemels geschenk van God is. We zien het huwelijk als een weerspiegeling van het verbond tussen Jezus en haar bruid, de gemeente. Juist daarom vinden wij het belangrijk om aandacht te geven aan het huwelijk. In de Bijbel staat het zo: 


" Een man verlaat zijn ouders, voegt zich bij zijn vrouw en beiden worden werkelijk één. Dit is een diep geheimenis, maar ik zeg het om duidelijk te maken wat voor verhouding tussen Christus en zijn gemeente bestaat'.  - Efeziërs 5: 31-32


Het is dus belangrijk om je huwelijk de aandacht te geven die het verdient: een goede voorbereiding en regelmatig onderhoud. We zorgen voor huwelijksverrijking d.m.v. gericht onderwijs, speciale huwelijksweekenden, cursussen en gezellige avonden gericht op elkaar. Wanneer blijkt dat het huwelijk meer nodig heeft dan alleen het onderhoud, trekken we graag een tijdje met jullie op om te kijken waar er zorg en herstel nodig is. 

Wil je meer weten of hulp aanvragen? Mail dan naar: huwelijkenrelatie(at)evangelischegemeente.nl
 


 "Niet de juiste vinden, maar de juiste zijn, dat is het huwelijksgeheim."


ARTIKELEN

Terugblik Huwelijkseminar

Op 23 maart organiseerden wij als team Huwelijk & Relatie een avond met Jirska en Jefta Alberts. Met ruim 30 echtparen konden we luisteren naar alle tips en trics voor een fijn huwelijk. Hoe God ook een centrale plek kan hebben, waardoor je nog meer verdieping in je relatie kunt krijgen konden ze mooi uitleggen!
‘Presenteer je partner aan God’ met andere woorden: laat je partner volledig tot bloei komen in de relatie. Elk onderwerp (o.a. communicatie, welk effect heeft je eigen opvoeding op je relatie, hoe zie je God in je partner, sexualiteit ) met eigen voorbeelden uit de praktijk, werden door Jirska en Jefta openhartig besproken, soms ernstig maar ook vaak hilarisch. Al met al een leerzame en bemoedigende avond waar we dankbaar op terugkijken.

Verzorgde avond door David en Joyce de Vos
Dit is Marie!
Recept goed huwelijk