Ontdek wie je bent in Christus

Dit bericht is geplaatst op 02-11-2023

Preken in deze serie terugkijken?!

We hadden het er laatst over bij ons aan tafel, samen met onze meiden. Wat maakt nou wie je bent? Soms moeilijk te benoemen. Zeker wanneer je (als puber ;) zoekende bent. Niet alleen onze jeugd, maar wij hebben allemaal te maken met deze toch wel grote thema's.

Is identiteit het wezenlijke, unieke deel van wie jij bent? Als een kostbare schat diep binnenin ons, bestaande uit overtuigingen, zienswijze, je persoonlijkheid, dromen, talenten en verlangens? Het gaat zeker niet alleen om wat je doet, kan of hebt. Maar wat leeft er vanbinnen? Identiteit gaat meer over thuis zijn, het begrijpen van wie je bent, van waar je vandaan komt, en waar je naartoe gaat. Over je oorsprong én je bestemming.

“Want God heeft ons gemaakt. En Hij heeft ook Zelf in Jezus Christus nieuwe mensen van ons gemaakt.” (Ef.2:10 BB)

Er is meer, veel meer! Voor ons als volgers van Jezus is onze identiteit niet aards, maar hemels. Huh, nog een extra dimensie? Hoe dan? Nou, komende weken zullen we daar samen nog meer van kunnen gaan ontdekken in de serie “Ontdek wie je bent in Christus!” Ontdekken dat het fundament van onze identiteit, wie we echt zijn, onderdeel is van een Hemels plan. Een kostbare hemelse schat en alles bepalend in je leven van alledag.

Lieve broer en zus, waar we ook doorheen gaan of naar op zoek zijn, die plek is voor ons allemaal, in Christus. Het is ons gebed dat we komende weken die rijkdom nog meer kunnen bevatten en onszelf in Hem nog beter leren kennen.

Liefs en zegen,
Jannis en Christa