Nieuws vanuit het diaconieteam

Dit bericht is geplaatst op 26-10-2023

 

Soms kun je te maken krijgen met een nood waarbij je hulp of ondersteuning nodig hebt. In eerste instantie kun je daarmee bij je @home terecht. Soms is er echter meer zorg nodig dan een @homegroep of het eigen netwerk kan geven, dan kun je een beroep doen op het diaconieteam. Het diaconieteam coördineert die zorg, maar we zijn daar als gemeente met elkaar verantwoordelijk voor. De Bijbel moedigt ons immers allemaal aan om elkaars lasten te dragen.

Vanaf nu gaan we werken met vier supportgroepen (huishouden, koken, klussen en tuin). Elke supportgroep krijgt een eigen groepsapp. Op het moment dat er een aanvraag is, komt er een oproepje in de betreffende groepsapp. De mensen uit die supportgroep kunnen dan aangeven of ze iets voor die specifieke situatie willen en kunnen betekenen.

Hoe meer mensen zich aanmelden voor een of meerdere groepen, hoe lichter de last wordt die we met elkaar dragen en hoe meer mensen we tot zegen kunnen zijn; ook mensen buiten de gemeente.

Deelnemen aan een supportgroep is geen vaste taak, maar gaat om het incidenteel ondersteunen van je broers en zussen. Doe jij ook mee?

Je mag je opgeven via: diaconie(at)evangelischegemeente.nl 

Lieve groetjes,
Anjes, Eva en Ramona