Blogger

Pieter Sijl

Heb jij dat ook, van die dingen die je jezelf niet ziet doen? Dingen die je bewondert in een ander en die je niet bij jezelf vindt passen? Ik heb genoeg van die dingen. Als ik naar ‘The Voice’ kijk bijvoorbeeld en me verbaas over zangtalent wat er opeens lijkt te zijn. Of wanneer ik een spannend boek lees en me afvraag hoe de schrijver op het idee is gekomen. En als ik een goede blog lees… Dat is ook zoiets wat ik mezelf niet zag doen, bloggen. Tot iemand me vertelde dat het leuk zou zijn als ik regelmatig iets zou schrijven...

Heb je je weleens afgevraagd wat er van Petrus zou zijn geworden als de eerste vraag die Jezus hem stelde anders was geweest? Zo van: “Hey mannen, ik ben een grote campagne aan het voorbereiden en zoek iemand die een krachtige boodschap kan brengen voor een paar duizend mensen.” Als ik mezelf probeer te verplaatsen in Petrus en bedenk waar ik goed in ben, vissen, dan weet ik bijna zeker wat Petrus zou antwoorden. Helemaal niets. Hij zou om zich heen kijken, op zoek naar iemand die meer past bij die vraag.

De vraag die Jezus hem echter stelde was: “Volg mij, en ik zal je visser van mensen maken”. Petrus had geen idee wat dat zou zijn, maar wist zeker dat hij kon vissen. Wat hij niet kon bedenken is dat hij, ruim drie jaar later, een menigte van een paar duizend mensen zou toespreken op een wijze die zo’n impact had dat ruim drieduizend nieuwe gelovigen zich lieten dopen.

Denk dus niet te klein over jezelf. En als Jezus je vraagt iets te doen, reken er dan maar op dat hij dingen ziet die jij niet ziet.

Ik ga in ieder geval bloggen. Wie weet wat daaruit voortkomt…

Pieter Sijl - Voorganger van de EGZ, samen met zijn vrouw Lisette. Een volkomen onverwachte bestemming die God al lang had voorbereid en waarin hij met plezier en af en toe vol verwondering wandelt.