Wet vs Genade

image description
Wat is het verschil tussen wet en genade. Wat is eigenlijk 'de wet' en moeten we ons daar nog aan houden? Wat is precies genade? Paulus schreef twee derde van het nieuwe testament vol over deze vraag. Hij explodeert bijna in zijn brief aan de christenen in Galaten waarin hij roept: "als u zich laat besnijden, zal Christus u niets baten" (Gal 5:2). Ondanks dat wij de besnijdenis niet meer hebben is het toch heel goed mogelijk om ook anno 2014 als christenen onder de wet te leven: "Als ik dit doe, dat doe en op een bepaalde manier leef, dan zal God dit voor mij doen. Als ik meer Bijbel lees, meer naar de kerk ga, mijn tienden geef, etc, dan zal God voor mij..."
Elke inspanning die wij verrichten om God te behagen is wet. Het zorgt ervoor dat wij het werk van Jezus krachteloos maken. 

In de serie 'Wet vs Genade' gaan we dieper in op de vraag waarom God de wet gaf en zoomen we ook in op Jezus die kwam om de wet te vervullen. We zijn gekocht om vrij te zijn. We gaan ontdekken hoe die vrijheid werkt en hoe we definitief los komen van de wet.