We are church

image description

Rond Pasen houden we een nieuwe serie over de gemeente. ‘We are church’, ‘wij zijn de kerk’, hebben we de serie genoemd. Het is een serie van vier zondagen, twee voor en twee na Pasen. De basis voor de gemeente, de kerk, ligt er precies tussenin, Jezus’ dood en opstanding.

In de Bijbel wordt de gemeente voorgesteld met verschillende beelden. In de vier zondagen komen die allemaal aan bod. En al die beelden zeggen helemaal niets over het gebouw wat wij vaak ‘kerk’ noemen maar gaan allemaal over de mensen die daar samenkomen (ekklèsia = de groep of samenkomst van gelovigen). Over jou dus. Dat betekent dat je vier zondag lang gaat leren wie jij bent, samen met die andere gelovigen waarmee je samen de gemeente vormt.

Alle beelden die je in de Bijbel tegenkomt over de kerk, de gemeente, hebben we als volgt ingedeeld:

• Zondag 18 maart, De Vergadering en het Lichaam
  • Zondag 26 maart, Het Kunstwerk en het Gezin