The Bible Essentials

image description

De Bijbel. Vrijwel iedereen weet dat de Bijbel bestaat. Niet iedereen weet weet wat de Bijbel is en nog minder mensen weten waar de Bijbel over gaat en wat je erin kunt vinden. En tot die laatste groep horen ook mensen die zeer regelmatig een kerk bezoeken.

De Bijbel is ook een erg oud boek, eigenlijk een verzameling boeken en gebundeld tot één. En, omdat de Bijbel zo oud is, is een logische vraag of de Bijbel nog wel relevant is. Is het niet slechts een boek wat gaat over toen en helemaal niet over nu? En, als dat zo is, wat doen al die mensen dan die de Bijbel wél lezen? Sommigen zelfs iedere dag.

De Bijbel roept vragen op. Talloze vragen. Je kunt ze uit de weg gaan en doen alsof de Bijbel er niet meer toe doet. Of je probeert antwoorden te vinden op die vragen omdat er iets is aan die Bijbel wat het ontdekken waard lijkt.

Dat is precies de reden waarom we deze serie hebben bedacht. In totaal hebben we tien spannende vragen waar menigeen tegenaan loopt en waar het antwoord niet zo eenvoudig lijkt. Vragen die, als het antwoord er eenmaal bij gevonden is, van de Bijbel een boek maakt wat gelijktijdig duizenden jaren oud is én gaat over nu. Essentiële vragen. Vragen die perfect passen in 'The Bible Essentials'.