The Bible Essentials 4

The Bible Essentials 4

Jan-Jacob de Maa: Is geven echt goed voor je?

In 1976 was er een reclamecampagne over melk. De slogan luidde: “Melk moet, melk doet je goed!” Nu, jaren later blijkt dat melk lang niet zo goed is als we toen dachten.

Maar verander je de slogan in: “Geven moet, geven doet je goed!”, dan is dit een waarheid die al eeuwen betrouwbaar is gebleken. En een die geldt ongeacht of je Christen bent of niet.

De New York Post publiceerde eens een artikel waarin uit onderzoek bleek dat mensen die geven – ongeacht of deze mensen zelf rijk of arm waren – gelukkiger zijn en zelfs langer leven dan mensen die niet geven.

Ga mee de Bijbel in ontdek dat geven gelukkiger maakt: de man die alles moest verkopen; de vrouw die wel tijd had voor een ander, en de man die zelfs zijn leven verloor voor anderen.

Jolanda Koornstra: Is God boos op mij?

Ontdek waar deze vraag vandaan komt. Soms, zonder dat je het doorhebt, in verschillende varianten.  Luister wat Jezus’ antwoord is.

 

Jolanda Koornstra - Bekend van 'Het Woord op Woensdag' op Facebook, als schrijfster van het boek 'Bijzondere vrouwen zoals jij en ik', als spreekster en natuurlijk als vrouw van Jeroen. Haar passie, en dat lees en hoor je, is het Woord van God.

Jan Jacob de Maa - Bekend als spreker in de gemeente. In het dagelijks leven docent, en dat is goed te merken als hij onderwijst. Lastige onderwerpen gaat hij niet uit de weg. Woonachtig in Zeewolde, samen met zijn vrouw Mattanja en hun gezin, en aangesloten bij de EGZ.