God spreekt, hoor jij Hem ook?

God spreekt, hoor jij Hem ook?

Jouw persoonlijke relatie met God, want Hij overziet alles.

Roos begon met een voorbeeld uit haar persoonlijke leven, waarin God tot haar sprak. In mei 2017 ging ze voor een stage naar de VS en dat was best wel spannend om voor de eerste keer zonder haar ouders zo’n verre reis te maken. Ze vroeg God of alles wel goed zou gaan en Hij antwoordde: “Het komt goed, vertrouw maar op Mij.” En tot twee maal toe, kreeg ze hetzelfde antwoord. God is bij mij, Hij is erbij, ik wil deze reis samen met U maken.
Er was zekerheid en vertrouwen en ineens bij de paspoortcontrole sprak God tot mij: “Ga naar rechts.” en dit terwijl ik bijna aan de beurt was.
Ik had dus geen zin om weer helemaal achteraan te sluiten, maar God sprak opnieuw: “Ga naar rechts.”
Maar ik bleef in mijn eigen rij staan, totdat een man naar mij wees, en al wijzend mij gebood om naar het meest rechter paspoortcontrole poortje te gaan.
God sprak opnieuw tot mij: “kijk eens terug?” De poortjes links werkten niet en nu stond er een hele rij achter mij van die twee poortjes. God hielp mij, maar waarom?
“Jij bent Mijn dochter.”
God is betrokken bij jou en mij en wil een persoonlijke relatie met een ieder van ons. Als zoon of dochter, want Hij is je Vader. Hij wil  troosten, bemoedigen, Hij geeft vreugde in je leven. Als je wilt, kun je continue met Hem praten.
Begin je dag met God. “Goedemorgen Vader, ook deze dag wil ik weer samen met U beginnen.”
Voor veel christenen is dit moeilijk, praten met God?
Veel leven wel voor God, maar er zijn er maar weinig die leven met God.
Ze schijnen het altijd te druk te hebben, om tijd voor God in te roosteren, of te nemen.
In Lucas 10:40 zegt Martha tegen Jezus, “Heere, trekt U het Zich niet aan dat mijn zuster mij alleen laat bedienen?”
Maar Jezus antwoordde haar in vers 41 en 42: “Martha, Martha, u bent bezorgd en maakt u druk over veel dingen. Slechts één ding is nodig. Maria heeft het goede deel uitgekozen, dat niet van haar zal worden afgenomen.” God wil betrokken zijn met jouw leven. Sommige christenen willen bovennatuurlijk leven, maar vergeten om bij de voeten van Jezus te zijn.
God is een God van relatie, van communicatie.
De weg naar Hem is open, is vrij en het is super bijzonder, maar Hij (Jezus) heeft die weg vrijgemaakt, speciaal voor jou en mij.

Roos Koelewijn - Roos Koelewijn is 17 jaar en dochter van Michiel en Annemieke Koelewijn. Ze heeft ook een eigen boek geschreven. Het boek heet: ‘God spreekt! Hoor jij Hem ook?’ Een gesprek voeren met God, is dat echt mogelijk? Roos, 17 jaar, neemt je in dit boek mee in haar zoektocht naar het verstaan van Gods stem. Ze laat je meekijken over haar schouder en vertelt in alle openheid over haar ervaringen met God. Aan de hand van persoonlijke verhalen en de Bijbel vertelt ze hoe ze antwoorden heeft gekregen op de vragen: ● Waarom spreekt God? ● Wie kan Gods stem verstaan? ● Hoe klinkt Gods stem? ● Hoe weet ik of iets van God komt en niet van mijzelf? ● Hoe kan ik oefenen met Gods stem verstaan? Verlang je ernaar om God persoonlijk te leren kennen en Zijn stem te verstaan? Dan is dit boek voor jou! Naast onderwijs bevat het praktische stappen om te groeien in het verstaan van Gods stem. God wil niets liever dan een hechte relatie met je. Ontdek voor jezelf hoe God spreekt en op welke manier Hij dat kan en wil doen. Ga de uitdaging aan! Het is een boek dat mensen dichter bij God brengt en ze helpt om een persoonlijke relatie met Hem op te bouwen. Het boek is toegankelijk voor zowel tieners als volwassenen.