De kerk is ook geen gebouw

De kerk is ook geen gebouw

In deel één van de serie We are Church ging het over de gemeente als vergadering en lichaam. Deel twee behandelt twee andere beelden van de gemeente: kunstwerk en gezin. De beelden geven een beter zicht op hoe God de gemeente heeft bedoeld. Kunstwerk laat zien dat God uit mensen iets creëert dat Zijn heerlijkheid en grootheid reflecteert. Lichaam geeft aan dat de kerk meer is dan een organisatie: het is als een gezin.
Misschien is de gemeente juist een van de plekken waar gezin (familie) nog steeds de hoeksteen van de samenleving is.

Jan Jacob heeft tijdens deze boodschap de vraag gesteld waar je aan denkt bij het woord 'kerk' of 'gemeente'. De uitkomst daarvan vind je hier.

Jan Jacob de Maa - Samen met zijn vrouw Mattanja oudste binnen het leidinggevend team van de EGZ. In het dagelijks leven docent, en dat is goed te merken wanneer hij onderwijst. Lastige onderwerpen gaat hij niet uit de weg. Zijn grootste passie is om de gemeente te zien groeien en bloeien; met daarbij de overtuiging dat het toepassen van Gods principes vanuit Zijn woord, in de kracht van Zijn Geest, sterke en stabiele gelovigen voortbrengt. Woonachtig in Zeewolde, samen met zijn vrouw Mattanja en hun gezin, en aangesloten bij de EGZ.