Welkom in de EGZ

Hartelijk welkom in de EGZ, een kerk van heel gewone mensen. We zijn gepassioneerd om dat wat ons het diepste raakt met jou te delen: De liefde van God. Dat doen we op een manier die past bij deze tijd. Jong en oud, gezinnen met kinderen en singles, senioren en jongeren, iedereen is van harte welkom in één van onze diensten.

Het is moeilijk om in tekst over te brengen wat je bij ons kunt verwachten. Hieronder lees je onze missie, visie en waarden die iets meer vertellen waar we voor staan. Om het zelf te ervaren is een bezoek aan een van onze diensten de beste manier. We hopen je binnenkort te ontmoeten.

Onze missie

We helpen mensen om Jezus te leren kennen, Hem te volgen en te worden als Hij.

Onze visie

Onze omgeving bereiken met de leven-gevende boodschap van het evangelie, met wat we doen en door wie we zijn.

Onze waarden

We zijn gastvrij en heten iedereen welkom

Jij bent welkom. God wil graag een relatie met jou. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt. God heeft door Jezus de weg naar zichzelf aangelegd; er ligt een rode loper voor jou uit.

We vormen een thuis en zijn een familie en genieten van elkaar

Jezus heeft de gemeente bedacht om Zijn lichaam hier op aarde te zijn, om te laten zien Wie Hij is. We zijn een familie en Jezus is het hoofd. Zijn Vader is onze Vader, dat maakt ons broers en zussen. We hebben elkaar lief, we lachen en huilen met elkaar. We zorgen voor elkaar, we komen voor elkaar op en zijn trots op elkaar. We genieten.

We zijn genadevol, accepteren, waarderen en vergeven elkaar

God heeft Jezus gegeven om ons te redden. Daarom accepteert Hij ons zoals we zijn, helemaal gratis. Dat is genade. De gemeente is een plek waar we dat leren en zo elkaar accepteren, waarderen en vergeven.

We dienen elkaar

Jezus was zelf hét voorbeeld van een dienaar. We mogen elkaar dienen door het belang van de ander voorop te stellen en daar helemaal voor te gaan; het gaat niet om ons.

We zorgen voor elkaar

God is heel duidelijk: zorg voor mensen in nood! Jezus zelf is als geen ander  bewogen met iedereen in nood. Vanuit die passie en liefde mogen wij Zijn handen en voeten zijn; in de gemeente, in ons dorp en wereldwijd.

We delen royaal uit

Jezus heeft ons geleerd wat geven is. Hij gaf Zijn leven voor ons en betaalde zo de hoogste prijs. Wij zijn een gemeente waar royaal wordt uitgedeeld: liefde, aandacht, tijd en middelen.

We zijn een gemeente die leeft!

Jezus heeft de gemeente bedacht om Hem te vertegenwoordigen. Daarom vinden het belangrijk om te groeien in aantal, ervaring en ontwikkeling. We zorgen daarom voor goede condities die dat mogelijk maken. Door zo te groeien met elkaar zijn we een gemeente die leeft.